ACE - Answers to the Carbon Economy

Het project "Answers to the Carbon Economy" ontwikkelt een antwoord om CO2 te reduceren gaande van een individueel bedrijf en bedrijven onderling tot het perspectief van bedrijventerreinen.

Het ACE-project reikt praktische en economische oplossingen aan voor de koolstofeconomie met focus op CO2-luwe initiatieven en hernieuwbare energie en op het vertalen van de CO2 20:20:20 reductiedoelstellingen in economische opportuniteiten om zo het 2 Zeeëngebied in de voorhoede te plaatsen qua mondiale concurrentiepositie.
De doelstellingen van het project worden vertaald in activiteiten op bedrijfs-, bedrijvennetwerk- (B2B) en bedrijventerreinniveau:

  • bedrijfsniveau
    toepassing van CO2-luwe technische oplossingen (bijvoorbeeld energie-efficiëntie, rationeel energiegebruik en hernieuwbare energie), alsmede juridische en financiële instrumenten op het niveau van individuele bedrijven en gebouwen.

 

  • niveau B2B
    het aanmoedigen en creëren van een groter concurrentievermogen door middel van CO2-luwe oplossingen, vermindering van het verbruik en afval door het bevorderen van netwerken, informele en economische links tussen bedrijven onderling, via bijvoorbeeld geïntegreerde industriële ecologische systemen.

 

  • bedrijventerreinniveau
    faciliteren van CO2-luwe benaderingen voor het opmaken van masterplannen, financiering, ontwerp, infrastructuur, ontwikkeling en marketing van bedrijventerreinen, en het lopende beleid na ingebruikname. ACE werkt op minstens 22 nieuwe en bestaande bedrijventerreinen in het 2 Zeeëngebied.

 

Meer weten?

W   www.ace-low-carbon-economy.eu
E    info@power-link.be

 
Delen
Deel dit bericht

Lees ook