Ecobuilding

Ontdek de teambuildingsformule waarbij je blauwe energie (offshore wind en golf- en getij energie) vanuit Oostende leert kennen.

Dat Oostende zich de laatste jaren als een centrum van blauwe energie op de kaart gezet heeft, is ondertussen stilaan bekend; denken we maar aan de diverse centrales met alternatieve energievormen en de offshore industrie rond de windmolenparken.

Nieuw is dat bedrijven nu ook via een teambuildingsformule deze groene projecten vanuit Oostende kunnen leren kennen.

Het eerste luik van dit programma omvat een bezoek aan GreenBridge. Je ontdekt bij ons welke verrassende toepassingen er vandaag of in de zeer nabije toekomst het dagelijks leven zullen bepalen bij u thuis of op het bedrijf en meten we alvast even naar uw kennis over blauwe energie.

Na een gezonde lunch met lokale visproducten is het tijd voor onvervalste actie: de nieuwste generatie zuinige offshore RIB boten brengen de gasten in een mum van tijd naar één van de grootste ecowerven ter wereld: de aanbouw van de windmolenparken op de Thornton- en Blighbank voor onze kust.

Veilig en wel terug aan land kan men zelf testen wat de voordelen zijn van elektrische-, hybride-, waterstof- en aardgaswagens.

Zowel techneuten als echte leken op dit vlak vinden in deze tocht door de vlakke polders hun gading.

Dit evenement wordt ook volledig CO2 -neutraal gehouden: uw (groene) transfer van en naar de kust wordt in een fonds gestort voor de aanplanting van nieuwe bossen.

 

Meer info?

http://eventmosaic.be/nl/events/blue-growth-Seminar

 
Delen
Deel dit bericht

Lees ook