The Energy Box

TEB, ook gekend als ‘huis van hernieuwbare energie’, toont technologieën die bestemd zijn voor zowel particulier als professioneel gebruik met het oog op zowel energieproductie, -besparing als energie-efficiëntie.

The Energy Box (TEB) is dé Vlaamse demonstrator van nieuwe technologieën op vlak van duurzame energie, gevestigd in GreenBridge, het wetenschapspark van de Universiteit Gent in de achterhaven van Oostende.

TEB, ook gekend als ‘huis van hernieuwbare energie’, toont technologieën die bestemd zijn voor zowel particulier als professioneel gebruik met het oog op zowel energieproductie, -besparing als energie-efficiëntie.

The Energy Box richt zich specifiek naar KMO’s, bv. start-ups en spin-offs, die marktrijpe technologieën aanbieden, maar de weg naar de markt nog niet vonden. Een professioneel team van consultants, die opereren vanuit T2B, begeleiden de tech gedurende een periode van een half jaar tot maximum een jaar. T2B is een uniek economisch samenwerkingsverband van consultants die u niet enkel op technologisch, financieel en juridisch vlak bijstaan, maar ook aandacht schenken aan industriële marketing en personeelsbeleid.

De demohal, die zelf een toonbeeld is van ernergieduurzaamheid, dient om die innovatieve en creatieve cleantech producten tentoon te stellen en bekend te maken bij potentiële geïnteresseerden. Deze opzet maakt van The Energy Box een platform van open innovatie, ontstaan vanuit een krachtig partnerschap, en levert zo een wezenlijke bijdrage aan de economische waardeketen en het maatschappelijke weefsel in Vlaanderen.

Het concept van The Energy Box past perfect in de visie en missie van GreenBridge. Het wetenschapspark richt zich naar de startende en doorgroeiende bedrijven met focus op nieuwe energietechnologieën. Naast The Energy Box, beschikt Greenbridge over een incubatie- en innovatiecentrum dat eminente ondersteuning biedt aan alle uitdagingen waarmee jonge bedrijven - hightech start-ups in het bijzonder - te maken krijgen.

De werking van TEB wordt gefinancierd door EFRO (het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling), de Vlaamse Overheid (Vlaanderen in Actie en Agentschap Ondernemen) en de Provincie West-Vlaanderen.


Activiteiten

  • Demonstreren, monitoren en promoten van nieuwe energietechnologieën in samenwerking met Vlaamse kennisinstellingen en –platformen
  • Business promotion van de technologieën en bedrijven binnen een tijdskader van zes maanden tot één jaar
  • Coaching door professionele consultants (T2B) op technologisch, financieel, marketing, juridisch, personeel en business vlak
  • Marktgericht ondersteunen van cleantech KMO’s en R&D centra
  • Zichtbaarheid bieden aan Vlaamse cleantech via bezoekerswerking, promotie en mediabelangstelling
  • Maatschappelijke bijdrage leveren via beleidsondersteuning en educatief sensibiliseren
  • Broedplaats voor nieuwe bedrijvigheid in de cleantech sector
 
Delen
Deel dit bericht