EU Horizon 2020 project MARINERG-i Large Research Infrastructure workshop

Datum: 
29 maart 2018 09:00 t.e.m. 14:00
Locatie: 
GreenBridge

Het Coastal & Ocean Basin op het wetenschapspark GreenBridge in Oostende is opgenomen in het EU Horizon 2020 project MARINERG-i via de UGent als “national node” voor het clusteren van de huidige en toekomstige Vlaamse onderzoeksinfrastructuren voor Marine Renewable Energy (MRE). 

29 maart 2018

 

MARINERG-i is een door Europa ondersteund initiatief voor het oprichten van een European Research Infrastructure Consortium (ERIC) voor het integreren van de grootschalige onderzoeksinfrastructuren voor MRE binnen Europa binnen een wettelijk kader. Hierdoor zullen de bedrijven en de initiatieven vanuit Flanders Maritime Cluster (FMC) en de nieuwe Vlaamse Speerpuntcluster de Blauwe Cluster, via de UGent toegang krijgen tot de Europese top van grootschalige onderzoeksinfrastructuren en onderzoeksinstellingen voor MRE.

De noodzaak voor dit Europees initiatief ligt in de gedwongen specialisatie van de verschillende grootschalige onderzoeksinfrastructuren en onderzoeksinstellingen. Door de integratie in deze ERIC, zal de Vlaamse industrie in elk TRL (Technology Readiness Level) stadium (van concept model over schaalmodel tot full scale prototype) en voor elk van haar innovaties (van apparaat tot systeem), een geschikte testfaciliteit kunnen aanspreken en advies bekomen.

In de workshop van 29/3 wordt interactief en gezamelijk onderzocht welke  testfaciliteiten en diensten moeten aangeboden worden om de innovatie in de bedrijven uit de Blauwe sector optimaal te ondersteunen. De top van de Vlaamse industrie, academie, overheid en politiek zal hierbij aanwezig zijn.

Samen met het Coastal and & Ocean Basin, beheerd door een consortium van UGent, KULeuven en Waterbouwkundig Laboratorium, en gespecialiseerd in coastal and (near) offshore research, wordt de incubator GreenBridge op die manier de toegangspoort tot Europese expansie van Vlaamse innovatieve kmo’s bedrijving actief in de Blauwe Groei sector.

 

Links:

http://www.marinerg-i.eu/

https://ec.europa.eu/research/infrastructures/?pg=eric

https://www.ugent.be/ea/civil-engineering/en/research/coastal-bridges-roads/

https://www.ugent.be/ea/civil-engineering/en/research/coastal-bridges-roads/coastal-engineering/cob-ugent/

 
Fotogalerij
Delen
Deel dit bericht