Gratis ontbijtsessie - Boekhouder & ondernemer. Een haat-liefde verhouding?

Datum: 
23 juni 2015 08:00 t.e.m. 11:30
Locatie: 
GreenBridge

Tips & Tricks van ervaren consultants & accountants voor jonge ondernemers.

Op de derde gratis ontbijtsessie van GreenBridge Incubator reiken ervaren consultants & accountants praktische informatie aan die ondernemers moeten helpen in hun zoektocht naar een boekhouder. Na een praktijkgerichte uiteenzetting door onze ervaringsdeskundigen, volgt er een vragenronde waarbij de aanwezigen al hun vragen met betrekking tot het thema kunnen stellen.


Programma

 8:00  Onthaal met ontbijt

 

 8:30  Het belang van financieel management voor een onderneming

Waarom is het zo belangrijk om de financiële processen binnen uw bedrijf in kaart te brengen? Waar past je boekhouder in dit plaatje? In welke mate moet hij rapporteren en volgt hij de administratieve processen binnen jouw onderneming op? Kan hij je advies geven op fiscaal, financieel en juridisch niveau?

Luc Coopman, zaakvoerder Cobofisk en erkend boekhouder fiscalist, legt uit wat je kan en mag verwachten van jouw boekhouder.

 

 9:05   Vorm een team met je boekhouder en kom tot een win-win

Spreek af wat je zelf kan en wil doen en vraag naar gerichte rapportering. Begrijp je je boekhouder niet altijd? Dan ben je beslist niet de enige. We dompelen je onder in de taal van de boekhouder en geven een aantal tips bij het kiezen van een boekhoudkantoor op basis van jouw type bedrijf.

Jurgen Soete, CEO van Adcofin BVBA (advice consulting and financial services voor KMO’s) bezorgt je de nodige tips & tricks.

Jürgen Soete is erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille voor Advies en Strategisch Advies (Groei). Dankzij ervaring in de bankwereld (11 jaar) en projectfinanciering (3 jaar) , maar ook als investeerder in eigen projecten in binnen- en buitenland, kan Adcofin met een kritische en realistische blik, opstartende en groeiende ondernemingen begeleiden in de concrete uitwerking van hun bedrijfsplannen. 

 

 9.35   Voorkom ongenoegen, maak duidelijke afspraken

Goede afspraken maken goede vrienden, en dat geldt ook zo voor een boekhouder. Wat mag ik verwachten voor welke prijs. In welke mate zijn boekhouders verzekerd en wie is maw aansprakelijk als er iets mis loopt? Kan ik gemakkelijk van boekhouder veranderen en hoe pak ik dit aan?

Allemaal vragen waar Ludo Van den Bossche, nationaal voorzitter KVABB klaarheid zal in scheppen.

De Koninklijke Vereniging van Accountants en Boekhouders van België is een beroepsvereniging met een familiaal karakter die de schakel vormt tussen elk individueel lid, de instituten en de overheid.

 

10:00  Vragenronde

  • Luc Coopman, zaakvoerder Cobofisk, erkend boekhouder-fiscalist
  • Jurgen Soete, Adcofin BVBA
  • Ludo Van den Bossche, nationaal voorzitter KVABB
  • Steven Boeyden,  accountant-belantingsconsulent bij Calcule
  • Wim Vermeire, zaakvoerder bij Calcule
  • Steffie Vereecke,  accountant-belastingsconsulent bij Figrz
  • Jan Vercruysse, accountant-belastingsconsulent bij Figrz


(Wij selecteren en/of clusteren de meest relevante vragen en stellen ze voor jou aan de sprekers)

 

Inschrijven

De sessie is gratis, maar wegens het interactief karakter van deze sessie is het aantal inschrijvingen beperkt.

 

Partners

 
Delen
Deel dit bericht