Inspiring evenings @ UGent

Datum: 
19 maart 2015 17:00 t.e.m. 22:00
Locatie: 
Coupure Links 653, 9000 Gent

In maart 2015 reikt de UGent, en meer bepaald de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen,  een eredoctoraat uit aan professor Mark van Loosdrecht van de Technische Universiteit Delft in Nederland. Met dit eredoctoraat erkent de UGent professor Mark van Loosdrecht als uitmuntend wetenschapper voor zijn baanbrekend onderzoek in de milieutechnologie maar ook als maatschappelijk betrokken intellectueel die aanzet tot probleemoplossende denken betreffende duurzaamheid.

Ter gelegenheid van dit eredoctoraat organiseert de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (FBW) samen met het interfacultair Centre for Environmental Science & Technology  op 19 maart een inspirerende avond. InspiringEvenings@UGent-FBW is een uniek concept van onze faculteit. De opzet steunt op 2 belangrijke pijlers van onze samenleving: debat- en eetcultuur. Tijdens het diner zullen high level pop-up sprekers onderwerpen gerelateerd aan milieuproblematiek, milieutechnologie en duurzaamheid presenteren zodat er levendige grensverleggende gesprekken kunnen plaatsvinden. Het event is gericht op prominente vertegenwoordigers uit de industrie, het beleid en de academische wereld.

Het concept staat symbool voor de stijl van werken van onze ingenieursfaculteit en van een stukje ambitie. Inspiratie, onderzoek, eerste realisaties en interacties met de maatschappij leiden samen tot een dynamiek die duurzame ontwikkeling op het vlak van milieutechnologie mogelijk maakt.

Om de kwaliteit en het niveau van dit dinner debate te waarborgen is uw ondersteuning erg belangrijk. Uw visie en ervaring worden bijzonder gewaardeerd in het debat rond milieu, duurzaamheid en de mogelijkheden van groene ingenieurstechnieken. Daarom willen wij u graag uitnodigen om deel te nemen aan deze activiteit.

De volgende thema's zullen aan bod komen:

  • Resource recovery
  • Energy efficiency and Greenhouse gas reduction
  • Sustainability assessment
  • Water in developing countries
  • Anaerobic fermentation
  • Advice for water related issues
  • Site remediation

 

Programma (voertaal Nederlands):

17.00 - 18.00 Keynote door de de eredoctorandus  (gratis mits inschrijving)
18.00 - 19.30 Receptie met prominente pop-up sprekers zoals Christophe Peeters (schepen Stad Gent), Willy Verstraete (bekroond met het Einstein professorship), Vincent Volkaert (Protos, NGO voor waterbeheer) en Steven Vromman (de Low Impact Man) die hun visie geven over milieu en duurzaamheid.  (gratis mits inschrijving)
19.30 - 22.00 Exclusieve Walking Dinner met interactieve onderzoeksvoorstelling van het Centre for Environmental Science & Technology  (betalend)

 

Info & registratie

Info en registratie voor 12 maart op http://www.cest.ugent.be/events

Dresscode: Cocktail of New York chic

 

Hopende u op 19 maart te mogen verwelkomen.

 

Hoogachtend,

 

Prof. Guido Van Huylenbroeck

Decaan Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen

 

Prof. Ingmar Nopens

Voorzitter CES&T

 

 

Voor sponsormogelijkheden zie http://www.cest.ugent.be/events

 
Delen
Deel dit bericht