Nieuwjaarsreceptie Flanders' Maritime Cluster

Datum: 
26 januari 2017 17:30
Locatie: 
GreenBridge Wetenschapspark 1 Oostende

FMC kijkt kort terug op het afgelopen jaar en informeert je over de geplande activiteiten voor 2017. Gastsprekers zijn Peter Troch van UGent en Frank Mostaert van Waterbouwkundig Laboratorium. Zij geven samen een presentatie over de opportuniteiten voor wetenschap en industrie gekoppeld aan de geplande onderzoeksinfrastructuur in Oostende, namelijk een sleeptank voor testen met schaalmodellen van schepen en een innovatief golfbassin voor proeven op gebied van blauwe energie en kustverdediging.

Voor het event, om 16u30, is er de mogelijkheid om in groep de scheepswerf van IDP NV te bezoeken, dit onder begeleiding van Philippe De Vestele, Algemeen Directeur. IDP is 5 jaar lid bij FMC, FMC zijn dan ook verheugd dat Dhr De Vestele de rondleiding zal leiden en meer uitleg zal geven over de belangrijke rol van scheepsherstelbedrijven in het volledig maritiem gebeuren. Scheepswerven zijn de “Touring Wegenhulp” voor de schepen. Het is een sector die stoelt op kennis en ervaring. De scheepswerf ligt vlakbij GreenBridge, op 10 min wandelen van de parking van GreenBridge maar ter plaatse is ook parking mogelijk. 

 

Programma

16:30u - 17:30u: mogelijkheid tot bezoek aan Scheepswerf IDP NV, Bargestraat 15, 8400 Oostende (vlakbij Vaartdijk Noord 4)

17:30u: ontvangst in GreenBridge, Wetenschapspark 1, 8400 Oostende

18:00u: verwelkoming Eric Van den Eede, voorzitter FMC

18:15u: gastsprekers Peter Troch van UGent en Frank Mostaert van Waterbouwkundig Laboratorium

18:45u: ‘Hoe proef ik bier?’ Foodmatching door Zytholoog Kurt Gunst

18:55u: receptie

Graag bevestiging van je komst door inschrijving voor 19 januari. Deze nieuwjaarsreceptie wordt gratis aangeboden aan leden van FMC. Niet leden betalen € 75 per persoon. 

 

Inschrijven via : 

http://www.flanders-maritime-cluster.be/formulier/inschrijven-nieuwjaars...

 
Delen
Deel dit bericht