Ontbijtsessie 'Financiering van je onderneming, en nu de praktijk!'

Datum: 
11 december 2014 08:00 t.e.m. 11:00
Locatie: 
GreenBridge

GreenBridge organiseert een gratis ontbijtsessie voor startende bedrijven.Je krijgt als deelnemer de kans om in 90 minuten een antwoord te krijgen op jouw financieringsvragen.

Programma:

08u00 - 08u30  :  Onthaal met ontbijt

08u30 - 08u35  :  Welkom en toelichting (Marianne Martens, GreenBridge)

08u35 - 08u50  :  Het financieringsdossier: jouw 360° feedback oefening (Jürgen Soete, Adcofin)

Als ondernemer denk je goed na over hoe en waarheen je wil met jouw bedrijf of initiatief. Ook zakenpartners, geldschieters, bankiers en werknemers willen begrijpen welke richting er uitgegaan wordt. Hoe wordt het bedrijf georganiseerd, wie zullen klanten en leveranciers worden, welke investeringen zijn nodig, hoe pakken we de kasplanning aan en hoe zullen we best onze financiering structureren? Alleen in open dialoog kan een onderneming haar financiering goed en duurzaam plaatsen bij geëngageerde partners met juiste oplossingen!

Jürgen Soete

Jürgen Soete (Adcofin BVBA) is erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille voor Advies en Strategisch Advies (Groei). Dankzij ervaring in de bankwereld (11 jaar) en projectfinanciering (3 jaar) , maar ook als investeerder in eigen projecten in binnen- en buitenland, kan Adcofin met een kritische en realistische blik, opstartende en groeiende ondernemingen begeleiden in de concrete uitwerking van hun bedrijfsplannen.

 

08u50 - 09u05  :  Durfkapitaal zoeken: De "Ironman" van de financiële wereld? (Jean-Pierre Maes, Senior Consultants)

Er is veel kapitaal beschikbaar doch hoe geraak je eraan? In deze sessie illustreert de spreker de zoektocht en de resultaaten aan de hand van een aantal door Senior Consultantst begeleide cases.

We bekijken een starter waarvan het project enkel op papier bestaat en we bekijken de case van een high tech in de artificiële intelligentie waarvan het product reeds in de markt staat. Het bedrijf heeft kapitaal nodig voor expansie.

Jean-Pierre Maes

Jean-Pierre Maes voorheen gebiedsdirecteur bij ING nu actief bij SENIOR CONSULTANTS vzw een organisatie bestaande uit gewezen ondernemers en kaderleden die na hun actieve carrière starters en jonge bedrijven adviseren.

De verschillende financieringsinstrumenten & Finmix

 

09u05 - 09u20  :  'Het ABC van SpinWest: Analyseer, Beheer en Creëer' (Dorine Gevaert, Spin West)

Spin West van de provincie West Vlaanderen (POM) en Ondernemerscentra West-Vlaanderen wil ondernemers met beloftevolle business concepten ondersteunen door hen de support aan te bieden die hun kansen op slagen gevoelig verhogen. Denk daarbij aan legale en fiscale omkadering, strategische ondersteuning, meedenken over de positionering, het netwerk of de toegang tot investeerders. Soms is het noodzakelijk om jezelf een kritische spiegel voor te houden om tot de juiste (strategische) beslissingen te komen.

Hoe het begeleidingstraject operationeel werkt en de risicoanalyses concreet worden uitgevoerd met de ondernemer worden op deze sessie toegelicht.

Dorine Gevaert

Met meer dan 25 jaar ervaring in R&D en business development in diverse sectoren, de setup van 2 internationale spin-offs en de laatste jaren de intensieve begeleiding van KMO's naar de marktintroductie is Dorine Gevaert als projectverantwoordelijke voor SpinWest het aanspreekpunt voor bedrijven. Met een multidisciplinair team worden de noden in kaart gebracht, de nodige analyses uitgevoerd en vertaald naar een realistische (door)start, groei-, transitie- of spin-off strategie met alle aspecten die daaraan verbonden zijn.

 

09u20 - 09u35  :  De verschillende financieringsinstrumenten & Finmix (Iris Detavernier, Agentschap Ondernemen)

Bent u als kmo op zoek naar financiering voor de start of groei van uw onderneming? Kent u voldoende de verschillende overheidsinstrumenten, zoals de winwinlening, de voordelige achtergestelde leningen en overheidswaarborven? Tijdens deze sessie wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste overheidsinstrumenten. Het project Finmix wordt nader toegelicht.

Iris Detavernier

Agentschap Ondernemen is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor ondernemers? Als ondernemer kan je bij het Agentschap Ondernemen terecht voor informatie over financiering, subsidies, vergunningen. Het Agentschap ondersteunt het starten, de groei en de bedrijfscontinuïteit van ondernemingen. Iris Detavernier werkt er als accountmanager financiering.

 

09u35 - 09u50  :  Bolero, het crowdfunding platform (Dirk Lievens, KBC Bolero Crowdfunding)

Bolero, het onlinebeursplatform van KBC Securities, ontwikkelt BoleroCrowdfunding.be: een crowdfundingplatform waarop een (startende) ondernemer een oproep kan doen naar kleine investeerders om aan financiering te komen. Bij financiële crowdfunding krijgt een investeerder een financieel instrument als tegenprestatie voor zijn investering. Dat kan bv. in de vorm van een aandeel of obligatie zijn. Belgische investeerders zullen via BoleroCrowdfunding.be vanaf 25 euro rechtstreeks kunnen investeren in de ondernemingen die hen interesseren.

Dirk Lievens

Als adviseur rond beleid en innovatie bij KBC Bank bouwde Dirk Lievens de voorbije jaren heel wat ervaring op m.b.t. crowdfunding. Daarnaast is hij ook mentor binnen de incubator 'Startit @ kbc'. Daarvoor was hij investeringsbankier en nam bij binnen KBC verschillend ebeleidsmatige en financiële jobs op. Dirk heeft een sterke affiniteit met alles wat te maken heeft met People, Planet en Profit. Hij geeft op regelmatige basis infosessies over de financieringsmix en over de mogelijkheden en moeilijkheden van crowdfunding.

 

09u50 - 10u50  :  Power Meeting (1 on 1) met de spreker van jouw keuze m.b.t. begeleiding, advies en/of constructief beoordelen van uw ideeën.

 

10u50 - 11u00  :  Slotwoord

 

Meer info

Voor meer informatie kun je terecht bij Astrid Vertongen, zij is bereikbaar op 059 24 27 32 of via astrid.vertongen@greenbridge.be

 
Delen
Deel dit bericht