Open Plassendaledag

Datum: 
17 maart 2018 12:00 t.e.m. 18:00
Locatie: 
GreenBridge

Ontdek de GreenBridge Incubator! Tijdens de Open Plassendaledag van zaterdag 17 maart 2018, zet ons bedrijven- en innovatiecentrum op het Wetenschapspark haar deuren wagenwijd open voor het brede publiek. Wie langs komt, die maakt kennis met de toekomst!

Wat valt er te beleven?

Bij GreenBridge ontmoet je toffe, jonge en innovatieve technologiebedrijven. Je kan rondrijden met elektrische nWheels, leert meer over zeewier in de keuken, golfenergie, offshore windmolen onderhoud met drones en komt alles te weten over het Maritiem Onderzoekscentrum. Met bar voor dorstigen, foodtruck voor hongerigen en randanimatie voor de kids.
 

GreenBridge

Ken jij de innovatiebedrijven uit jouw streek?

De medewerkers van GreenBridge en de bedrijven Ccrow, EOS - Energiehuis Oostende, Event Mosaïc, Future Services, Laminaria, Marine@UGent GOBlue initiativeTakeAir, 247 Energy en UXSolutions dompelen je onder in de nieuwste technologische ontwikkelingen en hun dagelijkse werking. Hieronder vind je een overzicht van de zaken die je bij ons kunt beleven tijdens Open Plassendaledag.

UGent onderzoekt…ook in Oostende!
UGent wijdt haar Campus Oostende sinds 2016 aan blauwe groei. Het Marine@UGent GOBlue Initiative zet haar schouders onder blauwe groei.
De incubator biedt via de steun van het Marine@UGent GOBlue Initiative ondersteuning voor pril ‘blauw’ ondernemerschap.
Kom en bezoek deze stand waar u meer leert over wereldwijde primeurs van het Marine@UGent GOBlue Initiative zoals bijvoorbeeld proefprojecten rond mosselkweek in de Belgische windmolenparken, een intensieve internationale zomercursus in Blauwe Groei. Of hoe staat het met de plastiek vervuiling?

 

PROGRAMMA

1000 bommen en granaten – infosessies (14u – 15u – 16u – 17u)

 UXSolutions bvba geniet internationale bekendheid in de on- en offshore wereld omwille  van zijn vooruitstrevende risicoanalyses, opsporing en verwijdering van explosieven of  munitie.Tijdens deze explosieve infosessie leer je meer over hun werkzaamheden in de  offshore-  industrie.


 

maritiem onderzoekscentrum

 Maritiem Onderzoekscentrum – infosessies (13u - 14.30u - 15.30u - 17.30u)

 Professor Peter Troch en zijn medewerkers vertellen je graag in mensentaal meer over  onze nieuwe buur op het wetenschapspark, het prestigieuze Maritiem  Onderzoekscentrum. De werken aan het Coastal & Ocean Basin en de Sleeptank van dit  Maritiem Onderzoekscentrum zijn volop bezig. Opening in 2020. Meer info


 Le Homard et la Moule – culinair schitteren met Zeewier (van 14u tot 16u)

 Seaweedchef Donald Deschagt van toprestaurant Le homard et la moule uit Bredene,  vertelt je alles over zijn passie voor zeewier en verklapt hoe je heerlijke gerechten op  tafel tovert met deze gezonde delicatesse uit de zee.

  nLab - Parcours met elektrische motorfietsen, scooters en kinderbrommertjes

 nLabde specialist bij uitstek op gebied van hernieuwbare energie en elektrische  mobiliteit, brengt een selectie mee uit hun revolutionaire nWheels assortiment. Op de  GreenBridge parking kunnen groot en klein ze uitproberen. Je vindt er ook alle info over  ABL laadpalen voor thuisgebruik.

 
 

 Horizon Educatief - leuk voor kinderen (tussen 14u en 17u)

 Dankzij de wervelende activiteiten rond natuur en milieu van Horizon Educatief vervelen  de kinderen zich geen moment op GreenBridge. Ook kunnen ze er experimenteren  met  de zwaartekracht op wat ooit een nieuw staaltje technologie was: een springkasteel!

 

 

 Event Mosaic - Met de premium event architects van Event Mosaic stel je de perfecte  teambuiding samen. Altijd creatief en verrassend. Ook vandaag. Kom het ontdekken! 

 GoBlue - energize your Blue Business en ontdek de blauwe én groene wereld van  duurzaam ondernemen aan de GoBlue stand van Universiteit Gent.

 Extra 
 Wie het quizparcours volgt, geniet achteraf van een lekker glaasje GreenBridge-wijn!

En verder...

Wist je dat GreenBridge?

  • Momenteel 17  incubatorbedrijven met raad en daad bijstaat, zodat ze ten volle kunnen focussen op hun core-business?

  • Over een demonstratieruimte beschikt waar ondernemingen innovatieve en duurzame technologieën kunnen voorstellen en promoten?

  • Bezoekers uit het binnenland te vroeg aankomen, omdat je vanaf Gent filevrij naar GreenBridge rijdt?

GreenBridge Incubator gelooft in duurzaamheid en stimuleert succesvol technologisch ondernemen door verschillende innovatieve technologiebedrijven samen te brengen en te ondersteunen met kantoorruimte en een dienstenpakket op maat. GreenBridge zet daarenboven samen met de UGent in op Blauwe Groei (de duurzame exploitatie van zeeën en oceanen) dankzij zijn unieke ligging aan zee in de nabijheid van Energy Port Oostende.

Meer over Open Plassendaledag 2018

 

 

 
Delen
Deel dit bericht