Opening eerste Oostendse CNG-tankstation

Datum: 
1 december 2015 16:00 t.e.m. 19:00
Locatie: 
GreenBridge

We hebben maar één wereld. Onze ecologische voetafdruk wordt steeds groter, en de traditionele energiegrondstoffen zijn eindig. GreenBridge ziet een sleutelrol weggelegd voor innovatieve technologiebedrijven die toekomstgerichte energie oplossingen willen uitwerken. Green Point Supplies is zo’n bedrijf die deze maand zijn vierde CNG-station opende nabij het wetenschapspark van GreenBridge in Oostende

CNG staat voor compressed Natural Gas en is de samengeperste variant (tot 200 bar) van het aardgas dat we kennen voor huishoudelijk gebruik.  

Rijden op CNG  is kiezen voor een propere wereld zonder dat een lege portemonnee daarvan het gevolg is. Aan de pomp betaalt u beduidend minder in vergelijking met de klassieke brandstoffen en daarnaast heeft CNG een schone verbranding wat de onderhoudskosten van de motor drukt. CNG is  dus tot op vandaag de milieuvriendelijkste fossiele brandstof. CNG-wagens stoten 28% minder CO2 uit, 95% minder fijn stof (in vergelijking met Diesel), zijn stiller en geven geen geurhinder.

In West-Europa rijden er meer dan 1,5 miljoen aardgasauto’s maar in België blijft dit aantal nog relatief laag. De uitbouw van CNG-stations zal dit aantal ongetwijfeld snel doen stijgen.

CNG is duidelijk aan een opmars bezig en op 1 december klinken we dan ook graag op de mooie toekomst die CNG ongetwijfeld te wachten staat.

 

Programma

16u00 – 16u30    onthaal

 

16u30 – 17u30    openingstoespraken

  • Welkomstwoord  –  Marianne Martens, ceo GreenBridge

 

  • Alles wat je moet weten over CNG in België & Europa. – Didier Hendrickx, voorzitter NVGA, KVGB

 

  • Visie van GreenPoint Supplies op vlak van duurzame mobiliteit - Johan Delrue, zaakvoerder GreenPoint Supplies

 

  • De werking van de CNG installatie - Michiel Vandewalle, Project Manager Ecofillco

 

  • Het belang van een CNG tankstation in Oostende – Johan Van de Lanotte, burgemeester Oostende

 

17:30 – 19:00     demonstraties, testritten en receptie

 

Inschrijven kan nog tot donderdag 26 november.

Gelieve u geen 2 keer onder dezelfde naam in te schrijven.

 
Delen
Deel dit bericht