Opleiding Offshore Windenergy: module 3 Economische aspecten en regelgeving

Datum: 
12 januari 2016 16:00 t.e.m. 16 februari 2016 19:30
Locatie: 
GreenBridge, Wetenschapspark 1, Oostende

Offshore windenergie

De offshore windsector is in volle groei. Niet alleen op het vlak van gebouwde turbines, maar ook op het vlak van tewerkstelling. Om op deze tendens in te spelen loopt er gedurende dit academiejaar een postacademische opleiding offshore windenergie.

Op 12 januari 2016 start er een nieuwe module welke handelt over de economische aspecten en regelgeving van windenergie. In deze module wordt u ingeleid in de ontwikkelingen op het vlak van het beleid, de energiemarkt en de verschillende opbrengstvoorspellingstechnieken. Daarnaast krijgt u een overzicht van de financieringsmogelijkheden van windparken en van de verschillende juridische aandachtspunten en contractstructuren.

Programma:

• Algemene en aerodynamische eigenschappen van windturbines

• Technologische aspecten van windturbines

• Types generatoren voor windturbines

• Regeling van windturbines aan generatorzijde


Ben je een professional met een technische of academische achtergrond én met sterke interesse of ambitie binnen het domein van de offshore windenergie? Dan is deze unieke opleiding iets voor jou!

 

Wanneer?

De module economische aspecten en regelgeving van windenergie loopt van 12 januari tot 16 februari 2016. De sessies gaan telkens door op dinsdag en donderdag van 16u tot 19u30.

 

Deelnameprijs?

Deze bedraagt 500 euro per module. Inbegrepen is: deelname aan de sessies, hand-outs en catering

 

Geïnteresseerd?

Georganiseerd i.s.m. de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van KU Leuven (Technologiecampus Oostende), de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de UGent, de bedrijven uit de offshore sector en de provincie West-Vlaanderen.

 
Fotogalerij
Delen
Deel dit bericht