Organisatie door ons incubatorbedrijf en -instelling : POM - West Vlaanderen : SeaConomy Kick-Off

Datum: 
23 februari 2017 13:00

 

 
 


Zeewier is tot op vandaag vooral (en vaak alleen) bekend van sushi-gerechten, hoewel tal van andere toepassingen mogelijk zijn. Zo bieden bepaalde soorten en extracten ervan mogelijk potentieel als smaakmaker of zoutvervanger in brood, chocolade, charcuterie, koekjes, enz.; als bron van dieetvezel en eiwitten in hybride vleesproducten, als aanvulling in groentegerechten, enz.; als verdikkingsmiddel of natuurlijke kleurstof in roomijs, cake, snoep, enz. U kan het zo gek niet bedenken, maar zelfs voor de productie van bier en jenever kan zeewier worden gebruikt. Daarenboven hebben de bioactieve componenten aanwezig in bepaalde zeewiersoorten ook een antibacteriële en/of anti-inflammatoire werking, waaraan verschillende gezondheidsvoordelen kunnen gekoppeld worden.

Zeewier vormt bijgevolg een interessante grondstof voor voedingsbedrijven die nieuwe producten op de markt willen brengen die passen binnen een evenwichtige voeding of op zoek zijn naar plantaardige alternatieven voor dierlijke grondstoffen (dierlijke eiwitten, gelatine, enz.). Voor veevoedingsbedrijven kan zeewier een potentieel alternatief bieden als additief om het antibioticagebruik te verminderen. Gezien de aanwezigheid van micronutriënten, omega-3 vetzuren en bioactieve componenten met potentiële gezondheidseffecten vormt zeewier ook een interessant ingrediënt voor gebruik in voedingssupplementen.

Dit event is het kick-off seminarie van het SeaConomy-project. Meer informatie over het project

Het programma downloaden.

 
break

Deelname aan het seminarie is gratis, maar u dient vooraf in te schrijven. 
We ontvangen uw inschrijving graag vóór 15 februari 2017.

U kan helaas niet deelnemen aan het event, stuur ons dan een mail. 
We bezorgen u nadien de presentaties

PRAKTISCHE INFORMATIE

23 februari 2017, 13u tot 17u -

Voor praktische of andere vragen, contacteer dan één van onderstaande 
partners van het SeaConomy project.

 

LOCATIE


Huis van de Voeding
Spanjestraat 141 
B - 8800 Roeselare

 

CONTACT

POM West-Vlaanderen

Lien Loosvelt

Tel.: 059 36 99 30

Lien.Loosvelt@pomwvl.be

 

Sioen Industries

Benny Pycke

Tel.: 051 74 15 16

Benny.Pycke@sioen.com

break
 

 

 

POM West-Vlaanderen
Koning Leopold III-laan 66
8200 Brugge
050 140 150

 

Je ontving deze mail op !*EMAIL*!.
Wens je onze uitnodigingen niet langer te ontvangen?
Schrijf dan hier uit.

         
 
Delen
Deel dit bericht