Organisatie door onze partners : RESOC XL ruimte voor bedrijvigheid in Noord-West-Vlaanderen

Datum: 
21 februari 2017 17:00

RESOC Noord-West-Vlaanderen, met de steun van WVI, POM West-Vlaanderen en Agentschap Innoveren en Ondernemen, nodigt u uit voor RESOC XL over ruimte voor bedrijvigheid in Noord-West-Vlaanderen! U doet er, samen met onze RESOC-leden, inspiratie op om uw visie op onze regio vorm te geven.

Ruimte wordt steeds schaarser, ook voor bedrijven op zoek naar bedrijfsvastgoed. Dit RESOC XL inspireert de ontwikkeling van een langetermijnvisie die zowel voor de sociaaleconomische ontwikkeling in regio Noord-West-Vlaanderen als voor de betrokken bedrijven relevant is.
 

  • Hoe verhoudt de vraag naar bedrijfsruimte zich tegenover het aanbod eraan in onze regio?
  • Welke lijn zet Vlaanderen uit in zijn Witboek Beleid Ruimte Vlaanderen inzake bedrijfsruimte? Hoe werken we aan ruimtelijke kwaliteit voor bedrijvigheid?
  • Hoe ontwikkelen beleidsmakers een proactief beleid voor bedrijfshuisvesting met evenwicht tussen nieuwe ontwikkeling, reconversie of het versterken van ondernemen in de kern?
  • Reconversie en ondernemen in de kern staan hoog op de agenda. Wat kunnen we leren uit de huidige praktijkvoorbeelden om onze ruimtelijke langetermijnstrategie te verbeteren en onze regelgeving aan te passen?

 
Heel wat stof om over na te kaarten…afsluiten doen we daarom met een toost op het nieuwe jaar!

Alle verdere info & programma kunt u hier terugvinden.

 
Delen
Deel dit bericht