Ports of Innovation

Datum: 
4 december 2017 14:30

Havens zijn echte poorten tot innovatie. Ze werken dagelijks samen met tientallen, soms honderden verschillende partijen en vinden zichzelf voortdurend heruit. Daarom brengt GreenBridge de innovation managers van de 4 Vlaamse havens samen met 8 veelbelovende startups uit België & Nederland en een select publiek innovatie experts en business developers van internationale marktspelers, kennisinstellingen en sectororganisaties.  

Dit business accelerating initiatief kadert in het Link2Innovate project dat startups uit Vlaanderen en Nederland via innovatieve cases koppelt aan grotere Nederlandse en Vlaamse bedrijven uit de grensregio. GreenBridge is actieve partner in dit project.

Veranderingen in marktdynamieken dwingen grote spelers om continu nieuwe business modellen te ontwikkelen om de prestaties van hun huidige activiteiten te verhogen. Het belang van innovatieve startups is hierbij niet te onderschatten. En dat hebben ze in Nederland zeer goed begrepen. 

Initiatieven als PortXL, het incubatorprogramma van Haven Rotterdam, kan hiervan jaarlijkse concrete resultaten op tafel leggen onder de vorm van tientallen getekende contracten tussen zijn startups en de grotere bedrijven actief binnen of rond de havengigant.

Dit positieve innovatieklimaat wil GreenBridge incubator ook in Vlaanderen aanwakkeren. Via het Ports of Innovation event willen wij aan de hand van pitches en een netwerk moment inspireren en kansen creëren innovatieve tech startups. Het aanwezig publiek zal  een kritisch klankbord vormen en via hun zeer uitgebreide netwerken van leveranciers en stakeholders nieuwe samenwerkingen tussen startups en innovatieve marktspelers tot stand brengen. Ook de Nederlandse en Vlaamse startups kunnen met elkaar in contact komen en van elkaar bijleren.

Als incubatie en innovatiecentrum focust GreenBridge op blauwe groei. Die wordt vaak vanuit havens gefaciliteerd, vandaar dat we hen zien als belangrijke partners voor innovatieve tech-startups met een offshore link.

Link2Innovate wordt gefinancierd vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma (www.grensregio.eu). Interreg Vlaanderen-Nederland stimuleert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

GreenBridge ontvangt hiervoor aanvullend steun van de Provincie West-Vlaanderen en VLAIO.

      

 
Delen
Deel dit bericht