Postacademische opleiding Offshore windenergie - Module 2

Datum: 
12 november 2015 16:00 t.e.m. 8 december 2015 20:00
Locatie: 
GreenBridge

Grootschalige elektriciteitsproductie op zee is onmisbaar in de hernieuwbare energiemix. In de komende jaren wil de Belgische offshore windsector grote investeringen doen om een antwoord te bieden op de huidige en toekomstige ecologische en economische uitdagingen. Offshore windenergie is dan ook één van de sterke troeven waarmee we onze onafhankelijkheid in energievoorziening kunnen realiseren. De uitbouw van de offshore windenergie biedt bovendien nieuwe kansen voor tewerkstelling in een duurzame sector. 

Essentieel voor de verdere ontwikkeling van de Belgische offshore-sector is de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel via gespecialiseerde en toepassingsgerichte opleidingen.

Om aan deze noden te voldoen, organiseren de KU Leuven en de UGent samen een permanente vorming die op postacademisch niveau het domein van Offshore Windenergie uitdiept.

Op 12 november start er een nieuwe module welke handelt over de integratie van windenergie in het elektrische net. In deze module wordt u ingeleid in de verschillende elektrische netten, het vermogensevenwicht in het net, de nood aan opslag van energie, het gebruik van offshore DC-netten en het leggen van onderzeese kabels.

Ben je een professional met een technisch of academische achtergrond én met sterke interesse of ambitie binnen het domein van de offshore windenergie? Dan is deze unieke opleiding iets voor jou!

 

Waar?

GreenBridge, Wetenschapspark 1, 8400 Oostende

 

Wanneer?

Vanaf 12 november tot 8 december 2015, telkens op dinsdag en donderdag van 16u tot 19u30.

 

Deelnameprijs?

Deze bedraagt voor de module 500 euro. Inbegrepen is: deelname aan de sessies, hand-outs en catering.

 
Delen
Deel dit bericht