Studietrip rond energie efficiëntie door EC Link

Datum: 
20 april 2015 18:00 t.e.m. 22:00

Stad Gent nodigt u, in het kader van haar samenwerking met Weihai in China en EC Link, uit op maandag 20 april om deel te nemen aan een informeel walking diner om Chinese gasten uit Weihai te ontmoeten. Deze gasten zijn op studietrip zijn in ons land en hopen potentiële zakelijke opportuniteiten te bespreken op het vlak van energie-efficiëntie in gebouwen. 

Het EC Link Knowledge network ondersteunt steden bij hun klimaatvriendelijke ontwikkeling. Deze studie trip focust op nieuwe oplossingen voor energie efficiënte gebouwen en nieuwe tarief structuren voor de warmteverdeling in China. Daarnaast zoekt het project ook naar innovatieve isolatie oplossingen en koeltechnieken voor gebouwen.  De groep Chinese deelnemers bestaat uit ambtenaren en sector experten van MoHURD/CSUS, de stad Weihai en de stad Hangzhou.  Tijdens de studietrip verdiepen zij hun kennis over mogelijke oplossingen, diensten en producten rond energie efficiëntie in gebouwen. De studie trip start in Brussel, bezoekt daarna Gent en eindigt in Dresden met de jaarlijkse conferentie van de Climate Alliance. De deelnemers zullen in de 3 steden naast inhoudelijke workshops ook bedrijven bezoeken en ondernemers ontmoeten.
 

Gent en Weihai

In november 2013 ondertekenden de steden Gent en Weihai (http://www.weihai.gov.cn/col/col601/index.html) een overeenkomst (https://stad.gent/over-gent-en-het-stadsbestuur/stadsbestuur/wat-doet-he...) in het kader van het China-EU Partnership on Sustainable Urbanisation
(http://eeas.europa.eu/delegations/china/eu_china/sustainable_urbanisatio...).  De stad Weihai ontwikkelt zich vlug en verwacht dat hun project “New Town” genoemd tegen 2030 400 000 tot 450 000 nieuwe inwoners zal aantrekken. Omdat duurzaamheid in het ontwikkelen van deze nieuwe stad voorop staat, organiseert Gent samen met EC Link een studie trip rond energie efficiëntie in gebouwen. 


Een opportuniteit voor uw onderneming!

Stad Gent nodigt u uit op maandag 20 april om deel te nemen aan een informeel walking diner om de Chinese gasten (link naar deelnemerslijst) van deze studietrip te ontmoeten en mogelijke zakelijke opportuniteiten te bespreken. Aangezien het aantal gasten voor het diner beperkt is, neemt u bij interesse of vragen best zo spoedig mogelijk contact op met Els Pandelaere, Investment Promotion Manager Stad Gent, els.pandelaere@gent.be.

 
Delen
Deel dit bericht