Techboost! 2016: Innovaties in de waterbouwkunde

Datum: 
21 april 2016 16:00 t.e.m. 23:00
Locatie: 
voorprogramma in Aula UGent vanaf 16u, TechBoost! les in Plateaugebouw om 19u30, netwerkreceptie in Ufo om 21u00.
Techboost 2016

TechBoost! is een jaarlijks evenement waarbij iedereen zijn of haar technische kennis een boost kan geven door een les van een expert over een actueel thema. Het thema van TechBoost! 2016 is 'Innovaties in de waterbouwkunde'. 

Door de recente zeespiegelstijging en het potentieel van ‘blauwe energie’ is er veel interesse in innovatief onderzoek rond het ontwerp van beschermende dijken, beheer van overstromingsrisico's langs rivieren en kust en recente evoluties in kustwaterbouwkunde. Bovendien behoren we als Vlaamse regio tot de wereldtop in het domein van ‘landwinning’ en is onze faculteit wereldwijd gekend voor waterbouwkundig onderzoek. 

 

Programma:

- 16u-17u30: Voorprogramma met Prof. Marc Vantorre, Prof. Tom De Mulder, Prof. Andreas Kortenhaus, en Dr. Jeroen De Maeyer - Aula, Universiteit Gent.
- 17u30-19u: Korte boottocht door Gentse binnenstad richting Plateaugebouw, sandwiches, koffie, frisdrank.
- 19u30-21u: Hoofdprogramma, TechBoost! les door Prof. Peter Troch "Innovaties in de waterbouwkunde: ontdek hoe ingenieurs zorgen voor bescherming tegen zeespiegelstijging, omzetting van blauwe energie, en nog veel meer!" - Plateaugebouw, Universiteit Gent.
- 21u-23u: Netwerkreceptie in het Ufo met cava, sandwiches, hapjes en streekbieren. Tevens worden verschillende recente innovaties, experimentele opstellingen en schaalmodellen getoond! - Ufo, Universiteit 

 

Prijs:

- Gratis voor personeelsleden en studenten van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, AIG-leden, ie-net leden, en IVPV alumni.
- Anderen betalen €30 per persoon

Je kan er bovendien gratis naartoe als je bij inschrijving vermeldt bij  "Eventuele Opmerking": genodigde GreenBridge

 

Inschrijven kan via de website

Voertaal Engels

 
Delen
Deel dit bericht