VR/AR toepassen in de industrie?

Datum: 
22 juni 2017 19:00 t.e.m. 23:00

Via Business Accelerator meetings brengt het Link2innovate project technologiestarters actief in contact met organisaties en ondernemers. Projectpartner C-Mine Crib nodigt u van harte uit op dit event over virtual en augemented reality toepassingen voor de industrie.

VR/AR toepassen in de industrie?

THEMA

Heeft Virtual Reality (VR) of Augmented Reality (AR) toekomst in de industrie? Wil jij meer te weten komen over deze nieuwe technologie en waartoe deze in staat is? Schrijf je dan nu in!
Met dit event wil C-mine Crib aan bedrijfsleiders, procesingenieurs en andere beslissingsnemers tonen en laten testen welke mogelijkheden er NU al geïmplementeerd kunnen worden met deze technologie.

PROGRAMMA

19u00: Aeroplane

Aeroplane is geboren binnen een Achilles Design (design agency: product, service & brand), hiermee benaderen ze VR/AR/MR vanuit het standpunt van product-, dienst- & merkontwikkeling. Als productontwikkelaar is voor hun 3D-content reeds voorhanden (plannen, 3D files, ...). Hiermee gaan ze aan de slag om VR-toepassingen te creëren. Ze stellen o.a. hun case van HAROL zonnewering voor.

19u15: VROOM

Chipmachinebouwer traint 5x sneller met VR. Een grote chipmachinebouwer uit Nederland traint al 3 jaar met VROOM, waarbij ze zelf op basis van eigen CAD tekeningen op een eenvoudige manier VR trainingen kunnen maken. Deze kunnen vervolgens interactief gedaan worden met allerlei VR hardware, maar ook met de laptop en muis. Jaap van Den Bosch, oprichter van VROOM, vertelt over deze case, de voordelen van trainen in VR en de lessons learned.

19u30: Sagility (warehouse training)

Sagility ontwikkelt digitale twins van geautomatiseerde systemen om hun levenscyclus te optimaliseren . Tijdens het ontwerp valideren we het productieconcept (simulatie), tijdens de implementatie testen we de reële aansturingssoftware (emulatie). Via VR technologie plaatsen we de operatoren in hun toekomstige werkomgeving om met hen te co-creëren en hen op te leiden. Tenslotte gebruiken we deze immersieve omgeving om de AR toepassingen van ons zusterbedrijf Evolar te evalueren alvorens ze operationeel in te zetten.

19u45: Proceedix

Wearable & digitale technologie zorgen voor een “slimme” operator in een slimme fabriek
Mobiele en draagbare technologieën zoals slimme uurwerken, brillen, smartphones of tablets laten het toe om werkinstructies of inspectie-opdrachten op het juiste moment bij de operator of technicus te brengen. De digitale afhandeling van procedures draagt enerzijds bij tot een efficiëntere en veiligere werkomgeving en elimineert anderzijds de papierberg en heel wat bijbehorende administratie ten voordele van lean operaties. Specifiek stellen we jullie de case voor waarbij AGCO de Google Glass inzet voor het afhandelen van zijn kwaliteitsinspecties. Dit resulteerde in een besparing van 30% in tijd en in kosten van het afhandelen van de kwaliteitscontrole en het oplossen van problemen.

20u00: Demo's & netwerkdrink

GRATIS event, inschrijven verplicht via deze link
i.s.m. Flanders Make &  Link2Innovate

LOCATIE

C-mine Crib 12, C-Mine, 3600 Genk 

MEER INFO

 
Delen
Deel dit bericht