Jan De Nul

Mensen en kennis van zaken. Dat is de kracht achter Jan De Nul Group’s grote succes. Dankzij de gedrevenheid en betrokkenheid van zijn werknemers en de hypermoderne vloot is de groep marktleider in bagger- en maritieme werken, alsook in gespecialiseerde diensten voor de offshore markt van olie, gas en hernieuwbare energie. De groep is bovendien een belangrijke speler in de civiele bouwsector en de milieusector.

Onze professionele en innovatieve oplossingen genieten het vertrouwen van de industrie. Of het nu gaat om de bouw van nieuwe sluizen in het Panamakanaal of om de bouw van een nieuw havencomplex in West-Australië, samen met onze klanten bouwen we op een verantwoorde manier mee aan verdere economische ontwikkeling.

De firma staat vandaag in de eerste plaats waar ze staat door visie en durf. Durf van de oprichter, Jan De Nul, die van een kleine aannemer uitgroeide tot een heus baggerbedrijf. Maar ook durf van de volgende generatie, die de groep vandaag over de vijf continenten een onberispelijke reputatie bezorgt.

Jan De Nul startte als aannemer van civiele werken. Inspelend op de marktopportuniteiten die zich aanboden, pakte de familie De Nul in 1951 de eerste baggeropdracht aan. Al snel werd het eerste internationale baggerproject binnengehaald. De rest is geschiedenis: in de loop van de jaren groeide Jan De Nul Group uit tot een wereldleider in de bagger.

De groep zou nooit die positie innemen als het niet ook de durf en visie gehad zou hebben om blijvend te investeren in nieuw materieel, in een nieuwe baggervloot, in nieuwe medewerkers, maar ook in nieuwe activiteiten. In 1996 komt Envisan als dochterbedrijf de groep vervoegen. Dit bedrijf, opgericht in 1992, is gespecialiseerd in bodem- en grondwatersanering. Samen met de bagger- en bouwactiviteiten maakt het Jan De Nul Group tot een historisch veelzijdig bedrijf. Kortom, één dat klaar is voor de toekomst.

 
Delen
Deel dit bericht