Laminaria

Ontwikkelaar van Golfenergie Convectoren - Radicale Vernieuwer

 

Laminaria is een golfenergieconvertor ontwikkelaar. Het Oostends bedrijf werd opgericht in 2011 met als doel om een golfenergieconvertor voor diep water te ontwikkelen. In een later stadium werd een versie van de technologie voor ondiep water ontwikkeld.

Op beide technologieën werd een haalbaarheidsstudie uitgevoerd met de steun van het IWT en de haven van Oostende. Beide technologieën leken veelbelovend, maar de keuze werd gemaakt om de technologie voor het ondiepe water verder te ontwikkelen omdat de exploitatie mogelijkheden ruimer waren.
Naar aanleiding van de haalbaarheidsstudie is een project gestart om een ​​volledig functionele ¼ schaalmodel te testen op zee. Een consortium van Multitech, Haven van Oostende en Laminaria kreeg steun van IWT en CEIP  om het prototypte te ontwikkelen, te bouwen en te testen. Het toestel werd gedurende 1 jaar getest, ongeveer 1 kilometer voor de kust van Oostende. De tests werden met succes afgesloten in september 2015.
 
De volgende stap voor Laminaria is het bouwen en testen van een full scale-apparaat. Hiervoor werd een consortium van Laminaria, UGent, Emec, TTI en Innosea opgericht die Europese steun ontving via de Ocean Eranet programma.  In de zomer van 2017 zal de technologie op full scale getest worden op de EMEC testlocatie in Schotland.
Het unieke aan de technologie van Laminaria is de stormbestendigheid. Zo blijft het apparaat produceren tijdens de zwaarste stormen zonder aan overmatige krachten bloot te staan.
 

E: info@laminaria.be

E : steven@laminaria.be

W: www.laminaria.be

 

 
Fotogalerij
Delen
Deel dit bericht