Alle juridische obstakels tegen Elia’s Stevin-project opgeruimd

9 oktober 2014

Er lopen geen juridische procedures meer tegen het hoogspanningsproject Stevin. Als alles goed gaat, kan beheerder Elia al begin 2015 starten met de werken.

Elia meldt dan eindelijk toch een akkoord bereikt te hebben met de hele reeks particuliere partijen en lokale besturen die een beroep hadden ingesteld tegen het GRUP (Gewestelijk Ruimtelijk uitvoeringsplan ) voor het omstreden Stevin-project.

Dit project omvat – zoals we eerder al uitvoerig meldden - een versterking van het hoogspanningsnet (380 kV) tussen Zeebrugge en Zomergem.

Dat is nodig om over enkele jaren de aansluiting te kunnen maken met de geplande windturbineparken op zee en de interconnectie met het hoogspanningsnet van Groot -Brittannië.

Het dossier ligt nu bij de Raad van State, waarvan de definitieve uitspraak al binnen enkele weken zou volgen.

Een hoopvol Elia: 'Gezien er geen juridische procedures meer hangende zijn tegen het project en de stedenbouwkundige en milieuvergunning voor de 3 hoogspanningsstations reeds verkregen werden, zou dan met de werken gestart kunnen worden. Dit is gepland voor begin 2015'.

Chief Corporate Affairs Ilse Tant: "Er zijn nu evenwichtige oplossingen voor alle betrokkenen. Een zorgvuldige uitvoering van het project zal belangrijk zijn om het verkregen vertrouwen te behouden.” << (Bert Belmans)

bron: www.engineeringnet.be

 
Delen
Deel dit bericht