Australisch offshore bedrijf kiest voor Oostende

13 mei 2015

Het Australisch bedrijf Subcon richt haar eerste Europese vestiging op in de GreenBridge incubator op het wetenschapspark van de UGent-Campus Oostende. Vanuit deze locatie wil Subcon haar Europees netwerk uitbouwen steunt ze op de ‘blue energy’ sector (offshore wind en golf-& getij) vanuit Oostende.

Subcon is een internationale onderneming gespecialiseerd in het bieden van stabilisatie-oplossingen en funderingen voor de offshore energiesector.

Naast het produceren van grout (een mengsel op basis van cement en water) voor o.a. maritieme constructies en funderingen voor windmolenplatformen heeft Subcon ervaring in het ontwerpen en vervaardigen van kunstmatige riffen.

Hun gepatenteerde ‘ReefMatt’  levert een nieuwe aanpak voor de bouw van nieuwe riffen en herstelling van riffen beschadigd tijdens bouw- en sloopwerken of stormen.

De vestiging in Oostende zal zich vooral toespitsen op offshore grouting en kunstmatige riffen.

“Naast het positief ondernemersklimaat in Vlaanderen, speelden ook andere factoren mee om te kiezen voor de GreenBridge incubator. De link met Universiteit Gent, de komst van de golfbak op het Wetenschapspark en de sterke link met de haven van Oostende die inzet op windenergie maakten dat GreenBridge de voorkeur kreeg t.o.v. andere locaties.”, zegt Vic Bauwens, General Manager van Subcon Europe.

Subcon heeft verschillende vestigingen in Australië en Azië maar vestigt zich nu voor het eerst in Europa.

 

Meer informatie

 
Delen
Deel dit bericht