De god met de hamer in Oostende

16 april 2015

De hamer helpt soms om monopiles te heien. Hier werkt Thor het hefschip zonder hamer. Het  hefschip doet Oostende aan voor onderhoud aan windmolenparken.Het is momenteel aan het werk in het C-Power windturbine park.

 

Dinsdag verwelkomde Haven Oostende voor de eerste keer het hefschip Thor. De Thor wordt de volgende 3 maanden ingezet om algemene onderhoudswerken uit te voeren op het C-Power windmolenpark.

Sinds een paar weken zijn de seizoensgebonden onderhoudswerken aan de drie operationele windmolenparken (C-Power, Northwind & Belwind) volop aan de gang. Naast de grote installatieschepen die regelmatig binnen lopen, varen dagelijks kleinere  onderhoudsboten in en uit. Vanaf half februari tot nu telde Haven Oostende 247 uitvarende service vessels.

Deze activiteiten zijn het resultaat van de verdere ontwikkeling van de ‘blue energy business’ in Oostende. De dienstverlening aan deze offshore wind industrie is de voornaamste activiteit geworden van de haven.  Vanop de Rebo-terminal in Haven Oostende worden Northwind (72 windmolens) , Belwind (56 windmolens) en C-Power (54 windmolens) beheerd en onderhouden. Deze parken hebben een geïnstalleerd vermogen van 712 MW. Het operationeel houden van deze parken biedt 200 permanente jobs.

Technische specificatie van Thor

eigenaar

GeoSea

heli-dek

Ja

maximum werkdiepte

50 m

bouwjaar

2010

lengte

70 m

breedte

40 m

accommodatie

48 personen

lengte spuds

82 m

kraan capaciteit

500 ton

 

Persbericht van Haven van Oostende

 
Delen
Deel dit bericht