Geslaagde UGent Blue Growth Summer School editie

22 september 2017
blue growth summer school

Ons incubatie en innovatiecentrum voor blauwe groei was de geknipte locatie voor een stoomcursus in blauwe groei in al haar facetten. De deelnemers komen uit 12 landen (Europa, Iran, Mexcico, Turkije tot Rusland) Twee weken lang kregen ze hier les van 39 docenten, academici van UGent en bedrijfsleiders, die uitblinken in vakgebied of sector (bv. DEME).

Op de closing session presenteerden en toetsten ze hun Blauwe Groei projecten voor de Noordzee aan een kritische jury. Opnieuw blijkt dat we vandaag nog veel mogelijkheden op en onder de zee niet benutten. Blijven voldoen aan een stijgende energievraag en groeiende wereldbevolking die ook gevoed moet worden, zal flink wat creativiteit en deskundigheid vragen van onze wetenschappers en offshore industrie. En dit kwam mooi naar voor uit de voorgestelde projecten, net als het combineren van verschillende blauwe groei sectoren zoals bv. aquacultuur, blue energy en toerisme. 

Mr. Felix Leinemann Head of Unit ‘Blue Economy, DG MARE (EU Commissie) woonde de plechtigheid bij en noemde de Blue Growth Summer School  ‘een schoolvoorbeeld van een geslaagd initiatief die actief de brug slaat tussen de wetenschappelijke wereld en de industrie’. Nieuwe uitvindingen moeten ook gefinancierd raken om ze te realiseren. Er moet dus ook in de markt gezet worden met een verdienmodel. Deze nieuwe lichting studenten maakte duidelijk dat ze beide voeten op de grond staan en dat we van hen in de toekomst heel wat goede, duurzame ontwikkelingen van zeeën en oceanen mogen verwachten.

Lees het volledige artikel op  Flanders Today

 
Delen
Deel dit bericht