GreenBridge & VLIZ workshop op European Maritime Days, Poole 2017 (UK)

17 mei 2017

GreenBridge slaat de handen in elkaar met het VLIZ en organiseert een high-level workshop ‘To be or not to be (in blue growth)’ op European Maritime Day, de jaarlijkse hoogmis voor alle Europese mariene en maritieme stakeholders georganiseerd door DG MARE.

De workshop focust op ‘Hoe organisaties (her)organiseren en/of (her)structureren om het maximale potentieel van de blauwe groei optimaal te benutten”. Als case belichten we het voorbeeld van Universiteit Gent die gelinkt wordt aan een incubator met betrokkenheid van business developers en multidisciplinaire samenwerkingen tussen academici.

VLIZ neemt de moderatie van de workshop in handen en verzorgt mee de inhoudelijke invulling. Port XL, een Nederlandse accelerator gekoppeld aan de Haven van Rotterdam, en SmartBay, een mariene innovatie hub in Ierland bezig met demonstratie, testing en validatie van o.m. nieuwe sensoren zetelen in het panel.

Ook De Blauwe Cluster en Flanders’ Maritime Cluster dragen hun steentje bij met een focus op het aanzuigeffect van grotere maritieme bedrijven bij de ontwikkeling en innovatie naar KMO’s. Hierbij leggen zij de link naar de Blauwe Cluster die ook zijn werking uit de doeken doet, gelinkt aan de beoogde Vlaamse speerpuntcluster financiering.

Tot slot wordt de tweede editie van UGent’s Blue Growth Summer School op haar Campus Oostende, GreenBridge hier officieel aangekondigd.

 
Delen
Deel dit bericht