Incubatorbedrijf Subcon Europe haalt contract voor herstelling Jachthaven Brighton UK binnen

8 februari 2016
Jachthaven Brighton

Subcon Europe, gevestigd in de GreenBridge Incubator in Oostende, haalt het contract voor de herstellingswerken aan de strekdam van de jachthaven van Brighton (UK) binnen. In een eerste fase zullen 10 caissons (betonnen bekuipingen) worden behandeld, die onderdeel vormen van de oostelijke strekdam van de jachthaven van Brighton. Dit project wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de klant Brighton Marina Estate Management Company en Hemsley Orrell Partnership als Consulting engineers.

Subcon voorziet een volledige mariene oplossing, inclusief baggerwerken en grindrecyclage die noodzakelijk zijn voor het leegmaken van de bestaande verouderde caissons, alsook de inspuiting van meer dan 8000m³ beton op basis van gerecycleerde ballast.

Subcon zet hiertoe een drijvende betoncentrale in combinatie met Jack-up platform, hoppers en diverse hulptuigen om zo en zeer efficiënte oplossing te bieden die intens werfverkeer in de jachthaven vermijdt en zo de hinder voor de bewoners van Brighton Marina beperkt kan houden.

Vic Bauwens, General Manager van Subcon Europe nv, vertelt hierover: "ons concept voor het Brighton Marina Caisson Remediation project is gebaseerd op onze expertise in verschillende disciplines en sectoren en heeft ons in staat gesteld een bijzonder efficiënte oplossing te bieden. Dit project is een bepalende stap in Subcon’s wereldwijde expansie en illustreert onze capaciteit om door middel van technische creativiteit en gedegen offshore-ervaring meerwaarde te creëren voor onze klanten ".

Dit project zou niet mogelijk zijn geweest zonder de financiële garanties van ING die zich onlangs ook in de GreenBridge Incubator vestigde. ING zet volop in op innovatie en gelooft sterk in de uitbouw van een speerpuntcluster rond Blue Growth in Oostende en GreenBridge in samenwerking met de UGent.

Het strategisch plan voor West-Vlaanderen van de UGent is hier niet vreemd aan. UGent zal in Oostende en GreenBridge volop de kaart trekken van valorisatie van kennis in blue growth. Blue Growth is de duurzame ontwikkeling van de mariene en maritieme sector. Hieronder valt aquacultuur, mariene biotechnologie, blue energy (offshore wind en golf- en getij), deep sea mining (diepzee ontginning), coastal engineering (kustverdediging). 

 
Delen
Deel dit bericht