Laminaria haalt 2 miljoen euro op bij QBIC II, PMV en CEIP voor de ontwikkeling van golfslagenergie

6 september 2017
Wave Energy

Laminaria, een innovator op het vlak van golfslagenergieproductie, haalt 2 miljoen euro op bij nieuwe investeerders QBIC II en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, en bij de bestaande investeerder CEIP. Met de financiering zal Laminaria haar technologie voor de productie van golfslagenergie verder ontwikkelen en een uitgebreid demonstratieproject opzetten bij het European Marine Energy Centre (EMEC) in Orkney, Schotland. Lees verder...

Laminaria ontwikkelde intelligente oplossingen om energie uit de zee te halen met een hoog rendement, ook onder moeilijke omstandigheden. Een eerste kleine schaalversie (1/5) van hun golfslagapparaat slaagde in een test op de Noordzee in 2015. 

Kunnen overleven in extreme stormomstandigheden is een belangrijk aandachtspunt voor LAMWEC, een project dat werd gefinancierd door OCEANERA-NET en wordt geleid door Laminaria. Met het project willen ze hun technologie opschalen tot 200kW en operationeel maken bij EMEC.

Laminaria haalde ook ondersteuning binnen via de MaRINET2-oproep, waardoor ze gebruik kunnen maken van de speciaal ontwikkelde tanktestfaciliteiten van de universiteit van Plymouth om de toesteltechnologie verder te optimaliseren. Ten slotte wordt het testprogramma bij EMEC gedeeltelijk financieel afgedekt door het FORESEA-programma (Funding Ocean Renewable Energy through Strategic European Action).

“Na een eerste proof of concept tijdens de testcampagne op de Noordzee in 2015, is de demonstratie van een netgekoppelde toepassing in de woelige Schotse wateren de volgende belangrijke mijlpaal voor Laminaria” aldus Steven Nauwelaerts, CEO van Laminaria. “De verschillende testen en ontwikkelingen die we tot nu toe uitvoerden hielpen het vertrouwen winnen van QBIC II, PMV en CEIP om in Laminaria te investeren en de technologie verder te ontwikkelen.”

“Laminaria heeft het potentieel om een game-changer te worden op het vlak van zee-energieproductie. Het bedrijf heeft een duidelijke langetermijnvisie op technologie- en productontwikkeling om tegen een concurrerende prijs hernieuwbare energieproducten en -diensten aan te bieden”, aldus Roald Borré, Head of Equity Investments bij PMV. “Dit overtuigde ons om in het bedrijf te investeren.”

“Laminaria is een goed voorbeeld van een tweede generatie technologieplatform waarin alle componenten aanwezig zijn om de toon te zetten binnen de hernieuwbare golfslagenergie. We zijn verheugd om Laminaria deze ambitie te helpen uitbouwen, samen met een sterke groep investeerders”, getuigt Sofie Baeten, managing partner bij QBIC II. 

”Bij de ontwikkeling van hun allereerste proof of concept op zee in 2014 werkten we voor de eerste keer samen met Laminaria. We zijn ervan overtuigd dat hun inspanningen zullen uitmonden in een concurrerende golfslagenergietechnologie”, zegt Peter De Smet, directeur van CEIP.     

Voor meer info, contacteer

Steven Nauwelaerts CEO Laminaria
T: +32 (0)497 551137
E:steven@laminaria.be

 

 

 
Fotogalerij
Wave Energy
Delen
Deel dit bericht