Netwerkevent van GreenBridge

12 mei 2015

De Algemene vergadering van GreenBridge werd toegesproken door de staatssecretaris voor de Noordzee.De deelnemers genoten van enkele korte bedrijfsvoorstellingen en van een glaasje.

De heer Tommelein, staatssecretaris voor de Noordzee benadrukte het belang van de maritieme activiteiten voor België. Hij maakt zich sterk voor de verdere uitbouw van windparken op zee en ziet mogelijkheden voor de uitbouw van aquacultuur en van de energie atollen. De voorzitter van GreenBridge, Dhr. Matton kondigde aan dat het bedrijf wil inzetten op Blue Energy opleidingen. De CEO Mevr. Martens zei uit te kijken naar de komst van nieuwe spelers op het Wetenschapspark van de UGent hier in Oostende.

Nadat partnerbedrijf Siemens bedrijfssynergiën had toegelicht kwamen enkele jongere bedrijven aan het woord.Met korte, boeiende presentaties stelden ze hun activiteiten voor. dotOcean staat met meetsystemen op en onder water in voor corrosie monitoring van in zee geplaatste constructies. Met hun metingen van de densiteit van de zeebodem leveren ze data voor installatiewerken op zee en voor het baggeren van havengeulen.

e-COAST, een spin-off van de UGent, is betrokken bij studiewerk en MER studies rond projecten als de energie atollen, roadmap voor aquaultuur en onderzoek naar geneeskundige toepassingen uit mariene producten.

Sprankelend nieuw in GreenBridge en in Europa is het Australische bedrijf Subcon actief in de olie- en gassector, hernieuwbare energie en civiele constructie met producten voor funderingen, grouting, de aanleg van kunstmatige riffen en bescherming tegen erosie. Eveneens sinds kort in GreenBridge gehuisvest is Sharwa dat bedrijven ondersteuning biedt met duurzaam ondernemings advies . Zeer ervaren en beslagen op de domeinen bedrijfsadvisering, consulting en financiering is het bedrijf Adcofin. Als erkend adviseur KMO protefeuille is hij graag gezien bij bedrijven.

 

 

 

 

 

 
Delen
Deel dit bericht