Opening eerste Oostendse CNG-tankstation

2 december 2015

Het eerste Oostendse CNG tankstation opende gisteren officieel zijn deuren op de GreenBridge-site. Schepen van Leefmilieu Tom Germonpré huldigde het vierde CNG station van GreenPoint Supplies en Ecofillco in en beloofde alvast een groepsaankoop voor CNG wagens te organiseren.

CNG staat voor compressed Natural Gas en is de samengeperste variant (tot 200 bar) van het aardgas dat we kennen voor huishoudelijk gebruik.  CNG kan je niet tanken aan een ‘gewoon’ tankstation waardoor de uitbouw van een netwerk aan stations noodzakelijk is.

Rijden op CNG  is kiezen voor een propere wereld zonder dat een lege portemonnee daarvan het gevolg is. Aan de pomp betaalt u beduidend minder in vergelijking met de klassieke brandstoffen en daarnaast heeft CNG een schone verbranding wat de onderhoudskosten van de motor drukt. CNG is  dus tot op vandaag de milieuvriendelijkste fossiele brandstof. CNG-wagens stoten 28% minder CO2 uit, 95% minder fijn stof (in vergelijking met Diesel), zijn stiller en geven geen geurhinder.

De boeiende namiddag ging van start met een toelichting van Rudy van Beurden (KVGB) over CNG in Europa & België gevolgd door een duiding van de visie van GreenPoint Supplies op vlak van duurzame mobiliteit door Johan Delrue. Michiel Vandewalle van Ecofillco gaf gedetailleerde technische uitleg over de werking van een CNG-tankstation. Na de toespraak van Tom Germonpré die de ecologische ambities en verwezenlijkingen van stad Oostende verhelderde en een groepsaankoop voor CNG wagens aankondigde,  huldigden alle sprekers het CNG station officieel in.

                                  

 
Fotogalerij
Delen
Deel dit bericht