Presentaties ontbijtsessie "Over de landsgrenzen met uw business? U staat er niet alleen voor."

12 maart 2015

GreenBridge organiseerde een ontbijtsessie waarin ondernemen in het buitenland centraal stond. 

Programma

08u00 - 08u30 : Onthaal met ontbijt

08u30 - 08u40 : Inleiding door een concrete startup vanuit persoonlijke beleving.

PDF icon1._nguvu_utilities_-_ontbijtsessie_greenbridge.pdf

In de volgende presentaties wordt steeds teruggekoppeld wat onderstaande organisaties voor deze startup kunnen betekenen.

08u40 - 09u00 : Wat kan POM West-Vlaanderen betekenen voor jouw KMO? (Nele Dekeyser, POM West-Vlaanderen)

West-Vlaanderen wordt traditioneel gekenmerkt door een sterk ondernemerschap. Om dit in de toekomst te blijven verzekeren, werd 'Actie voor Starters' opgezet. Doelstelling is om het ondernemerschap in West-Vlaanderen te stimuleren door startende ondernemers te steunen bij hun eigen zaak. Die steun weerspiegelt zich op twee manieren, waardoor de KMO kan rekenen op zowel materiële steun als inhoudelijke ondersteuning. Naast acties voor starters, werkte POM West-Vlaanderen ook KMO ondersteunende maatregelen uit. Verneem tijdens deze presentatie wat POM West-Vlaanderen concreet voor jou kan betekenen.

Nele Dekeyser is Algemeen Coördinator StartWest en internationalisering bij POM West-VLaanderen en Ondernemerscentra in West-Vlaanderen.

PDF icon2._pom_-_ontbijtsessie_greenbridge.pdf

PDF icon3._pom_-_ontbijtsessie_greenbridge.pdf

 

09u00 - 09u20 : Wat doen het Flanders Investment & Trade en Agentschap Ondernemen voor jouw KMO? (Sandrien De Crom, FIT en Patrick De Molder, AO)

Sandrine De Crom is adviseur internationaal ondernemen bij Flanders Investment and Trade. F.I.T. is een Vlaamse overheidsorganisatie met 90 kantoren wereldwijd en heeft als doelstelling elke Vlaamse ondernemer die met zijn of haar product of dienst naar het buitenland wil, te ondersteunen. Zo wordt (kosteloos) advies op maat aangeboden, maar zijn er ook subsidiemogelijkheden voor beursdeelnames, prospectiereizen, etc. Heel concreet wordt tijdens een gesprek met de lokale adviseur vastgesteld waarmee FIT onze Vlaamse KMO's van dienst kan zijn in het buitenland.

PDF icon4._fit_-_ontbijtsessie_greenbridge.pdf

Patrick De Molder is bedrijfsadviseur bij het Agentschap Ondernemen en het Enterprise Europe Network. Hij geeft advies aan bedrijven over financiering en subsidies. Patrick begeleidt bedrijven in hun internationaliseringsproces. Hiervoor kan hij terugvallen op een netwerk van 600 organisaties in 54 landen. Eén van de voornaamste doelstellingen van het Enterprise Europe Network is om bedrijven te helpen zoeken naar de juiste informatie en potentiële business of technologische partners om internationaal te kunnen groeien. 

Tijdens zijn presentatie zal Patrick de mogelijkheden van het Enterprise Europe Network schetsen: Partnering Opportunity Database, B2B contactdagen, Erasmusprogramma voor Jonge Ondernemers,… Ook interessante subsidies zoals de aanwervingspremie voor een exportmanager komen aan bod. Na de presentatie is Patrick beschikbaar om al heel gericht te zoeken naar mogelijke business partners in de POD database. 

PDF icon5._ao_-_ontbijtsessie_greenbridge.pdf

 

09u20 - 09u40 : International Business Tools & Support (Koen Vandersteene en Wim Dumon, ING)

Met welke financiële en bancaire aspecten dien ik rekening te houden bij het aanvatten van buitenlandse handel of het uitvoeren van een project in het buitenland. Een praktische benadering van buitenlandse betalingen binnen en buiten Europa, verzekeren van ontvangsten, indekken van buitenlandse munten, openen van een rekening in het buitenland, electronic banking in het buitenland, ...

Koen Vandersteene is Expert binnenlandse en buitenalndse handel en electronic banking. Werkzaam in Business Center Brugge. Wim Dumon is Relationship Manager in het ING Business Center Brugge. Heeft een lange ervaring opgebouwd in het adviseren van ondernemingen inzake kredieten, deposito's, buitenlandse handel, acquisition finance edm. in verschillende afdelingen van ING.

PDF icon6._ing_-_ontbijtsessie_greenbridge.pdf

 

09u40 - 10u00 : Van ZMOT tot BOT: communicatie over de grenzen (Niek De Prest, BigFish)

Communicatie staat centraal in al ons handelen en verhandelen. De eerste grens die u als ondernemer met internationale ambities oversteekt, is dan ook die van de communicatie. Communicatie reikt van uw marketingplan (hoe wint u the Zero Moment Of Truth) tot de infographic op uw site en de (eerlijke) houding die u aanneemt tijdens een gesprek.

In deze presentatie gaat het niet alleen over opportuniteiten of (culturele) hindernissen in de communicatie maar vooral over hoe u ermee omgaat in het buitenland.

Niek De Prest werkt sinds 2005 als trend analist en business manager van BigFish, een onafhankelijk communicatiebureau met veel klanten in het buitenland. Haar trendanalyses zijn multidisciplinair maar vertrekken steevast bij de sociale verandering. Waar cijfermatig marktonderzoek faalt, toont een gerichte trendanalyse vaak nieuwe kansen.

PDF icon7._bigfish_-_ontbijtsessie_greenbridge.pdf

 

10u00 - 12u00  Expertencarrousel

Tijdens de expertencarrousel kreeg iedere deelnemer de kans om one-on-one te praten met een ervaringsdeskundige die tips kon geven m.b.t. het zaken doen in een welbepaalde regio. 

 

Met de medewerking van;

                        

 
Delen
Deel dit bericht