Renson en Iluminas vallen in de prijzen!

12 februari 2015

Elk jaar maakt Trends de rangschikking op van de snelst groeiende bedrijven, de Trends Gazellen. Renson en Iluminas, beide partners van GreenBridge, vielen in de prijzen.

Winnaar bij de middelgrote bedrijven is Renson Sunprotection-Screens, specialist in zonnewering en een business unit van het vierdegeneratiefamiliebedrijf Renson. Zonnewering is een van de nichemarkten waarop het bedrijf zich al enkele decennia richt. Renson Sunprotection-Screens ontstond na de overname van een Iepers bedrijf in 2003. Vijf jaar later volgde de integratie in Renson en de verhuizing naar Waregem, waar het grootste deel van de groep huist.

"Ons gamma bestaat uit ventilatiesystemen, muur- en raamroosters, lamellenwandsystemen, aluminium en doekzonwering en terrasoverkappingen. Die verkopen we via partners - installateurs, architecten, zonweringbedrijven, aannemers, bouwondernemingen, doe-het-zelf-zaken en ijzerwarenhandels," vertelt CEO Paul Renson. In GreenBridge integreerde Renson nachtkoeling, CO2 gestuurde ventilatie en (structurele) zonnewering voor een optimaal binnenklimaat.

"Alles staat of valt met innovatie. 75% van onze groei komt van producten die we in de laatste 5 jaar hebben ontwikkeld. 10% van ons personeel werkt in R&D. Als familiebedrijf kunnen we flexibel inspelen op opportuniteiten en bovendien is Renson een financieel sterk bedrijf, dat op lange termijn kan denken."

 

Starter van het jaar werd Iluminas. De Roeselaarse start-up Iluminas ontwerpt, produceert en verdeelt energie-efficiënte verlichting, en richt zich daarbij op drie segmenten. "Voor de industrie werken we vooral met magnetische inductie als lichtbron," zegt oprichter Bruno Vercruysse. "De technologie bestaat al lang, en is de lichtbron met de langste bewezen levensduur op de markt. Maar de technologie is miskend in Europa omdat de led-lobby hier zo sterk is." Vercruysse kan al pronken met enkele mooie referenties, zoals het logistiek centrum van Bridgestone in Zeebrugge en dat van Sony in Tilburg. "Daarnaast verdelen we ook led-verlichting voor kantoren en winkels, vooral via elektriciens en installateurs."

Bij GreenBridge heeft Iluminas de verlichting van het gebouw en de magnetische inductieverlichting aan de zijkant van het gebouw op zich genomen. 

Het derde segment - en dat waarin het bedrijf zich van zijn meest innovatieve kant toont - is dat van de intelligente straatverlichting op zonne-energie. "Het gaat om aluminium verlichtingspalen met zonnepanelen errond," legt Vercruysse uit. "We zijn daarin niet uniek, er zijn ook Chinese spelers op de markt. Maar die hebben niet dezelfde zin voor esthetiek, en bovendien zijn onze palen voorzien van een intelligentie-module. Er zit een bewegingssensor in die personen of voertuigen kan detecteren. Zo kan je bijvoorbeeld enkel op volle kracht verlichten wanneer er beweging wordt gedetecteerd, waardoor je energie bespaart en de lichtpollutie beperkt. Via datacommunicatie kunnen we iedere straatpaal aansturen vanop afstand en eventuele mankementen opvolgen en laten herstellen."

Andere partners van GreenBridge zijn; Siemens, Rehau, Mitsubishi Electric en Spie die elk hun bijdrage leverden bij de nieuwbouw van GreenBridge. Kom gerust even langs om hier meer over te vernemen.

bron: Trends.be

 
Delen
Deel dit bericht