Specialist in kritische radiocommunicatieoplossingen vestigt zich in GreenBridge

24 februari 2017
PS:Radiocom

Sylvie Debaere en Peter Borgoo startten eind vorig jaar hun bedrijf PS: Radiocom. De firma specialiseert zich in kritische radiocommunicatieoplossingen. 

Sylvie Debaere en Peter Borgoo komen allebei uit de radiocommunicatiesector. Ze hebben een jarenlange ervaring met communicatiesystemen in petrochemie, haven, beveiliging en logistiek.

‘Je kunt bij ons terecht voor de aankoop van radiocommunicatie zoals portofoons, mobilofoons en bijhorende producten of diensten. We verzorgen ook alle verhuur- en serviceaanvragen Daarnaast richten wij ons op alle nieuwe toepassingen waarbij radiocommunicatie centraal staat. Dispatch software, track and trace, alarmsturing en POC toepassingen’, verduidelijkt Sylvie Debaere.

Debaere en Borgoo kozen eind vorig jaar voor GreenBridge als vestiging voor hun nieuwe bedrijf. ‘De ligging is ideaal. Bovendien kunnen we hier rekenen op administratieve en logistieke ondersteuning. Er is een permanentie via het centrale secretariaat. Zo kunnen bijvoorbeeld ook pakjes geleverd worden wanneer wij er niet zijn. Voor ons is ook de link naar de maritieme sector heel belangrijk’, stellen ze. Intussen is hun eerste kantoor al te klein en kijken ze om uit te wijken naar een grotere eenheid binnen GreenBridge. Want starten is ook vaak snel groeien.

Portofoons en mobilofoons zijn actueler dan ooit, ondanks het wijdverbreide gebruik van de gsm. Ze bieden veel voordelen. De professionele radiocommunicatie toestellen hebben meestal eigen toegewezen zendfrequentie, los van gsm netwerken of providers. Noodsituaties of rampen zoals de aanslagen in Zaventem kunnen een gsm netwerk plat leggen, maar hebben geen invloed op de radiofrequenties. Radiocommunicatie is dus uiterst betrouwbaar. Een bijkomend voordeel is dat je er meerdere mensen tegelijk mee kunt bereiken op het moment naar keuze. Een gsm is nog altijd one-to-one. Bovendien is dit medium nog steeds in evolutie en kan het gekoppeld worden aan andere digitale toestellen.

PS:Radiocom verkoopt en verhuurt niet enkel toestellen. Ze onderhoudt ze ook. Daarnaast behoort ook het aanvraagproces van BIPT frequentie vergunningen en alle bijhorende administratie tot hun servicepakket. De communicatiesystemen worden door Peter Borgoo zelf geprogrammeerd op maat van elk bedrijf. Voor elke klant wordt een volledig systeem uitgewerkt op basis van de verwachtingen en specifieke eisen.

Intussen draait het bedrijf op volle toeren. Met grote klanten in België, Nederland en Frankrijk hebben ze  hun jaarverwachtingen voor 2017  nu al ruimschoots overschreden. 

Meer info

www.ps-radiocom.be

sylvie@ps-radiocom.be

 
Delen
Deel dit bericht