Stembox wint eerste Startup Weekend Oostende

27 april 2016
Logo SWO

Afgelopen weekend 22, 23 en 24 april kon je in GreenBridge terecht voor het eerste Startup Weekend Oostende. Startup Weekend is een wereldwijd initiatief van Google for Entrepreneurs die jongeren met ondernemingszin wil stimuleren om hun startup idee te toetsen aan de realiteit. In Gent, Luik en Brussel is Startup Weekend ondertussen een gevestigde waarde maar in West-Vlaanderen verzorgde GreenBridge voor het eerst de organisatie. Met 40 inschrijvingen bleek dit weekend een overdonderd succes. Uiteindelijk won STEMBOX, een idee rond STEM onderwijs van de Kortrijkenaar Joos Van Cauwenberghe.

Op vrijdagavond zakten de 40 startup enthousiastelingen vanuit o.a. Brussel, Gent, Oostende en Kortrijk af naar GreenBridge. Een 20tal deelnemers pitchen een idee voor een nieuwe business. Uiteindelijk werd er rond 8 pitches verder gewerkt.  Op zaterdag en zondag focusten de teams op hun business plan, het valideren van de ideeën en het bouwen van een prototype. Ze werden hier in bijgestaan door een breed gamma aan coaches met verschillende expertises waaronder ontwikkelaars, designers, marketeers, business modelling specialisten en financiële experts. Zondagavond kreeg elk team 5 minuten de tijd om hun idee of prototype aan een 8koppige experten jury voor te stellen.

De 3 finalisten werden door juryvoorzitster Marianne Martens, CEO van GreenBridge, op het podium geroepen om hun prijzen in ontvangst te nemen.

STEMBOX  won met een grote meerderheid van de stemmen. STEMBOX is letterlijk een doos die leraars uit het Secundair onderwijs ondersteunt bij STEM onderwijs (science, technology, engineering en maths). STEMBOX verzamelt kennis van andere leerkrachten, uitdagingen en het juiste gereedschap voor STEM onderwijs in één box die zal verkocht worden aan scholen. Joos Van Cauwenberghe (uit Kortrijk), zelf leerkracht Secundair Onderwijs en bedenker van STEMBOX, werkte zijn idee gedurende het weekend uit met 2 van zijn studenten Nathalie Saikali, Jani Leroy en Tom Verstaen.

Zij gingen met  een mooie prijzenpot aan de haal waaronder gratis kantoorruimte in GreenBridge, een wildcard voor BRYO, het starterstraject van VOKA en een toegang tot de Startit@kbc community. Ook Hotel Bero uit Oostende, Flanders DC, Uitgeverij Die Keure en Stad Oostende reikten elk een prijs uit.

Een verdienstelijke tweede was BacKey, een startup die een alternatief toetsenbord ontwerpt voor tablet en gaming.

Op een gedeelde derde plaats stonden Hellogram die internetdating terug wil brengen naar de Victoriaanse tijd met ‘dating cards’ en Stucky Toys die door middel van een vertelbus met fantasie figuren kinderen wil doen praten met hun ouders over hun belevenissen.

 
Fotogalerij
STEMBOX wint op StartUp Weekend @ Greenbridge
Delen
Deel dit bericht