Wat brengt 2015 volgens kopstukken Europese energiesector?

2 december 2014

Het magazine Metering & Smart Energy International lijst in haar jongste nummer de 40 meest invloedrijke mensen uit de Europese smart grid wereld op. Onder hen zijn er drie Belgen. De 40 kopstukken voorspellen elk drie trends voor de energiesector in 2015. Duncan Botting (GST): “Ik vrees dat de wereldpolitiek de aandacht zal afleiden van de nood om (…) de ‘missing generation of talent’ op te leiden die de geplande veranderingen op energievlak kan realiseren.”

Smart Grids Flanders feliciteert Ronnie Belmans (EnergyVille), Patrick Reyniers (Eandis) en Peter Vanden Heede (ABB). Deze Belgen prijken immers op de lijst met de 40 meest invloedrijke mensen uit de Europese smart grid wereld, opgesteld door Metering & Smart Energy International, een tweemaandelijks magazine met kwaliteitsinformatie en –analyses voor nutsbedrijven. Het magazine geeft niet alleen een beknopt CV van de 40 kopstukken, maar vroeg elk van hen ook om een persoonlijk motto en drie voorspellingen voor de energiesector in 2015.

Een impressie van wat 2015 zal brengen volgens de mensen die de ontwikkeling van het Europese smart grid aandrijven:

  • “Het tijdperk van de grote nutsbedrijven loopt ten einde.” Ronnie Belmans, Energyville, België.
  • “Om relevant te blijven voor hun klanten en de werking van het net te optimaliseren, zullen nutsbedrijven versneld evolueren van ‘data-rich’ bedrijven naar ‘data-centered’ bedrijven.” Alain Bollack, EY, Frankrijk.
  • “De energiesector zal een inhoudelijke voortrekkersrol opnemen wat betreft het Internet of Things.” Simon Dunkley, Silver Spring Networks, UK.
  • “Ik vrees dat de wereldpolitiek de aandacht zal afleiden van de nood om (…) de ‘missing generation of talent’ op te leiden die de geplande veranderingen op energievlak kan realiseren.” Duncan Botting, Global Smart Transformation, UK.
  • “Demand-response zal wereldwijd worden toegepast, ook in China en India.” Oliver Stahl, EnerNOC, Duitsland.

 

Bron: Smart Grid Flanders

 
Delen
Deel dit bericht